Izzivi EU v luči desete obletnice članstva

Pomembno obvestilo: 

Obveščamo vas, da prijava na posvet "Izzivi Evropske unije v luči 10. obletnice članstva Slovenije" ni več mogoča. Vsa prosta mesta v dvorani so glede na število prijavljenih že zasedena. Posvet bo mogoče spremljati v živo prek spletnega video prenosa na naslovu http://www.eu-si.info/index.php/video-prenos in na 3. programu RTV SLO z začetkom ob 15.30.

1. maja obeležujemo deseto obletnico članstva Slovenije v Evropski uniji. Čas je primeren za pogled nazaj in oceno dosežkov Slovenije, obenem pa dobra priložnost za pogled na skupno evropsko prihodnost, saj se na ravni Evropske unije dogajajo spremembe, ki bodo lahko močno vplivale na razmerja moči in povezanost evropskega kontinenta. V tem okviru se odvija predvsem razmislek o poglobljeni integraciji ter politični uniji, Slovenija pa se bo morala skupaj z ostalimi članicami odločiti, kakšno Evropsko uniji želi v prihodnosti. 


Na osmi razpravi v okviru projekta „Več Evrope – več Slovenije“ se bomo o izzivih EU in deseti obletnici članstva pogovarjali s cenjenimi gosti, ki so soustvarjali in še ustvarjajo razvoj Slovenije in Evropske unije.

Lokacija in termin

Hotel Lev
Vošnjakova ulica 1
1000 Ljubljana

9. maj 2014, med 15.30 in 17.30

Program posveta:

do 15.00 Prihod in registracija
15.30 - 15.45 Uvodni nagovor
 
 • Alenka Bratušek, predsednica Vlade Republike Slovenije
 15.45 - 17.30 Razprava z gosti, nekdanjimi člani Ožje pogajalske skupine za pristop
Slovenije k EU
 
 • dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje
 • dr. Mojmir Mrak, Ekonomska fakulteta
 • mag. Vojka Ravbar, SKB
 • Miro Prek, Sodišče Evropske unije
 • mag. Igor Strmšnik, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
 • dr. Fedor Černe, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor
 • prof dr. Emil Erjavec, Biotehniška fakulteta
 • Andrej Rant, upokojeni vice-guverner Banke Slovenije in veleposlanik pri OECD
 • mag. Cveto Stantič, član Evropskega ekonomsko-socialnega odbora
 • mag. Helena Kamnar, Urad predsednika republike

Dogodek bo povezoval Igor Bergant, novinar RTV Slovenija.

Prijava na posvet

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je potrebna prijava na telefonski številki 040-234-197 ali na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Zaradi neposrednega prenosa RTV Slovenije prosimo udeležence, da pridejo točno - najpozneje do 15. ure!


Vprašanja, mnenja in predloge glede vsebine posveta nam lahko sporočite na strani www.eu-si.info, Twitterju in Facebooku. Vabimo vas, da sodelujete tudi na posvetovalnem forumu oz. posredujete vaše prispevke za forum na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Dogodek boste v živo lahko spremljali na tej povezavi.

Ta spletna stran omogoča uporabo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Prosimo sprejmite piškotke za nemoteno delovanje strani.

Preberi več o upravljanju s piškotki

Sprejmem piškotke