Zeleno gospodarstvo v EU in Sloveniji: si ga lahko (ne)privoščimo?

Evropa se še vedno sooča s posledicami gospodarske in finančne krize, kar pomeni dodaten pritisk pri reševanju okoljskih vprašanj. V aktualnih razpravah namreč pogosto zasledimo, da imajo številni gospodarski problemi izvor v okoljski zakonodaji, okrevanje pa bi bilo hitrejše, če ne bi bilo soočeno s številnimi ovirami, ki izhajajo iz okoljskih omejitev. Takšno razmišljanje kratkoročno sicer lahko vodi k uspehom, dolgoročno pa je popolnoma nevzdržno.

Pred Evropsko unijo in Slovenijo je zato zahtevna naloga, kako prestrukturirati gospodarstvo, da izkoriščanje okolja in virov zavoljo rasti ne bo več samoumevno. Odgovornejše ravnanje z okoljem in predvsem z naravnimi viri bo ključ do trajnostnega razvoja, ki lahko odpre vrata gospodarskega in socialnega napredka.

Kakšno je dejansko stanje na področju trajnostnega razvoja in ozelenjevanja gospodarstva in kakšne so ovire na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, bo tema aktualne razprave v okviru projekta „Več Evrope – več Slovenije“.

Lokacija:

1. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN
Dvorana 2, Pomurski sejem
9250 Gornja Radgona

Datum in ura:

4. april 2014, med 15. in 17. uro

Program posveta:

14.30 - 15.00 Prihod in registracija ob kavi
15.00 - 17.00 Razprava
 
  • dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje
  • mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo in okolje
  • mag. Sabina Koleša, generalna direktorica na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • Andreja Kert, državna sekretarka Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
  • Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora skupine Jelovica
  • Renata Karba, Umanotera

Dogodek bo povezovala mag. Violeta Bulc, PMBA.

Prijave:

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je potrebna obvezna prijava na telefonski številki 040-234-197 ali na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Po prijavi vam pošljemo vstopnico za brezplačni vstop na sejemski prostor, kjer se bo razprava odvijala. 

Vprašanja, mnenja in predloge glede vsebine posveta nam lahko sporočite na strani www.eu-si.info, Twitterju in Facebooku. Vabimo vas, da sodelujete tudi na spletnem posvetovalnem forumu oz. posredujete vaše prispevke za forum na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Ta spletna stran omogoča uporabo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Prosimo sprejmite piškotke za nemoteno delovanje strani.

Preberi več o upravljanju s piškotki

Sprejmem piškotke