O projektu

debatingEUrope

V projektu Več Evrope - več Slovenije želimo z:

 - obveščanjem na spletni strani

 - Facebookom

 - s sporočanjem mnenj preko tvitov in spletnih razprav

 - ogledom video prenosov ali video posnetkov

omogočiti zainteresiranim posameznikom, da izrazijo svoje mnenje ali se udeležijo dogodkov na različnih lokacijah v Sloveniji, na katerih bo potekala razprava o različnih vidikih prihodnosti Evropske unije.

 

V okviru skupnega projekta Ministrstva RS za zunanje zadeve, Urada Vlade RS za komuniciranje in Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji z naslovom "Več Evrope – več Slovenije" želimo omogočiti izmenjavo mnenj in predstavitev predlogov različnih ciljnih javnosti, ki bodo Vladi Republike Slovenije pomagale pripraviti izhodišča o prihodnjem razvoju Evropske unije in vlogi Slovenije v njej.

Finančna in gospodarska kriza ter premiki glede razmerij v mednarodni skupnosti so privedli do tega, da so v institucijah in državah članicah Evropske unije vse bolj aktualni razmisleki in predlogi o prihodnosti Evropske unije in o novi pravni in institucionalni ureditvi. Cilj široko zastavljene razprave naj bi bila večja ekonomska, monetarna, fiskalna in politična integracija, v tem okviru pa doseganje večje učinkovitosti, konkurenčnosti in demokratičnosti znotraj Evropske unije in držav članic.

 

Namen projekta

V okviru skupnega projekta Ministrstva RS za zunanje zadeve, Urada Vlade RS za komuniciranje in Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji z naslovom "Več Evrope – več Slovenije" želimo omogočiti izmenjavo mnenj in predstavitev predlogov različnih ciljnih javnosti – civilne družbe, predstavnikov gospodarstva in socialnih partnerjev, strokovne javnosti ter političnih odločevalcev. 

 

Na podlagi teh predlogov bodo pripravljena stališča Slovenije do prihodnosti Evropske unije in vloge Slovenije v njej, ki naj bi imela kar najširšo podporo stroke in javnosti.

 

Razprava s ciljnimi javnostmi in zbiranje predlogov bosta potekala med septembrom 2013 in junijem 2014 na enajstih dogodkih (posvetih, okroglih mizah), pa tudi preko interaktivnega foruma na tej spletni strani in različnih družbenih omrežij.

 

Projekt "Več Evrope - več Slovenije" je del široko zastavljenih dialogov z državljani, ki bodo do pomladi 2014 potekali po vsej Evropi. Na razpravah, ki jih pripravljajo države članice in Evropske komisija, bodo zbrana vprašanja, mnenja in predlogi državljanov  o tem, kakšno Evropo si želimo, na katerih področjih pričakujemo njeno ukrepanje in v kateri smeri naj bi se Unija razvijala v naslednjem desetletju. Zaključki razprav bodo začrtali pripravo naslednjih korakov poglabljanj integracije. Več informacij o razpravah, ki jih pripravlja Evropske komisija, datumih in lokacijah ter temah spletnih posvetovanj lahko dobite tukaj.

 

 Partnerstvo na projektu

EKProjekt „Več Evrope – več Slovenije“ je ena od akcij v okviru partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo in Vlado Republike Slovenije.

MINISTRSTVO RS ZA ZUNANJE ZADEVE
Ministrstvo za zunanje zadeve opravlja naloge na področjih zunanjih zadev države, gospodarske diplomacije, vključno z usklajevanjem in uveljavljanjem ter zaščito gospodarskih interesov države v tujini, konzularne zaščite in mednarodnega prava, vključno s sklepanjem mednarodnih pogodb, mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči, evropskih zadev ter usklajevanja stališč in sodelovanja z Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).
w. http://www.mzz.gov.si
f. Ministrstvo RS za zunanje zadeve
t. twitter.com/MZZRS

URAD VLADE RS ZA KOMUNICIRANJE
Urad Vlade RS za komuniciranje je strokovna služba slovenske vlade in njenih ministrstev, ki skrbi za verodostojne, ažurne in celovite informacije v pretoku med vlado, njenimi predstavniki ter domačimi in mednarodnimi javnostmi. Ena izmed nalog urada je tudi načrtovanje, izvajanje in usklajevanje komunikacijskih projektov z evropskimi vsebinami. Urad Vlade RS za komuniciranje ureja spletni portal »Slovenija – doma v Evropi«. Z informacijami o organizaciji, politikah in življenju v EU želi prispevati k dobri obveščenosti in razumevanju EU zadev ter spodbujanju razprav o vsebinah, ki vplivajo na življenje prebivalcev Slovenije.
w. www.ukom.gov.si in www.evropa.gov.si
f. Urad Vlade RS za komuniciranje

PREDSTAVNIŠTVO EVROPSKE KOMISIJE V REPUBLIKI SLOVENIJI
Evropska komisija ima predstavništva v vseh državah članicah Evropske unije unije. Predstavništvo v Sloveniji predstavlja Evropsko komisijo. Institucije, medije, različne interesne skupine in državljane obvešča o delovanju, odločitvah in stališčih Komisije ter spodbuja razpravo o aktualnih evropskih tematikah. V partnerstvu z državnimi institucijami izvaja program komuniciranja evropskih zadev. S svojo mrežo informacijskih točk Europe Direct zagotavlja, da državljani po vsej Sloveniji dobijo praktične informacije o življenju v Evropi.
w. ec.europa.eu/slovenija
f. facebook.com/evropska.komisija
t. twitter.com/#!/ECinSlovenia

Odgovorni za izvedbo projekta:
CNVOS
Povšetova 37, 1000 Ljubljana
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.cnvos.si
www.facebook.com/cnvos

v sodelovanju z zavodom InePA, zavodom Studio 12 in zavodom SKUP.

Ta spletna stran omogoča uporabo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Prosimo sprejmite piškotke za nemoteno delovanje strani.

Preberi več o upravljanju s piškotki

Sprejmem piškotke